ACTUEEL

CIBG onderzoekt ontslagvergoeding ggz-bestuurder

Het CIBG gaat onderzoeken of de ontslagvergoeding voor een oud-bestuurder van ggz-instelling Rivierduinen conform de Wet Normering Topinkomens (WNT) is. Dat laat minister Schippers van VWS in antwoord op Kamervragen over de kwestie weten.

RTL Nieuws meldde in juli dat zorginstelling Rivierduinen in Leiden bestuurder Cecilia Gijsbers-van Wijk een ontslagvergoeding van bijna 88.000 euro had betaald. Volgens de omroep is dit bedrag ruim boven de WNT-norm van 75.000 euro.

In een reactie liet Rivierduinen weten dat Gijsbers voor inwerkingtreding van de WNT in dienst was gekomen en dat het plafond voor vertreksommen derhalve niet voor haar gold. Volgens Schippers kunnen bestaande afspraken van voor de inwerkingtreding van de WNT onder het overgangsrecht vallen. Volgens de minister is het in deze gevallen aan zorginstellingen zelf om te bepalen of ze toch de verscherpte regelgeving willen toepassen. “Op dit moment handelen zij niet in de strijd met de wet”, aldus Schippers. Toch laat ze weten het CIBG de zaak rond de Rivierduinen gaat onderzoeken.

Het CIBG is toezichthouder c.q. handhaver waar het de uitvoering van de WNT voor de zorgsector betreft.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top