ACTUEEL

Meander MC fietst ruim 26 mille bijeen voor kankeronderzoek

Onder het motto ‘Meander voor de top’ heeft een vijftienkoppige wielerploeg van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort onlangs de Italiaanse Stelvio-pas bedwongen. Hiermee fietste de ploeg een bedrag van ruim 26 duizend euro bij elkaar voor onderzoek op het gebied van kanker.

De klimtocht maakte onderdeel uit van het jaarlijkse fiets-, hardloop- en wandelevenement Stelvio for Life. De fietstocht heeft als doel om geld in te zamelen voor onderzoek op het gebied van kanker. Dit verloopt via Barcode for Life, de stichting achter het Center For Personalized Cancer Treatment (CPCT). De in totaal 150 deelnemers brachten bij de vierde editie van het evenement meer dan 280.000 euro aan sponsorgeld bijeen voor gepersonaliseerd kankeronderzoek en gepersonaliseerde behandeling van kanker.

Als topklinisch ziekenhuis doet Meander MC ook mee aan het onderzoek dat in het CPTC wordt gedaan naar ‘maatwerk’ in de behandeling bij kanker. Mede om die reden nam de wielerploeg onder leiding van bestuursvoorzitter Frank van Reij voor de tweede keer deel. “Voor de tweede keer stonden we met een zeer gemotiveerd team aan de start”, aldus Van Reij. “Ik ben trots op onze mensen waarmee we niet alleen het goede doel hebben gesteund, maar ook prachtig teamwork hebben laten zien. Je gaat individueel naar boven, maar uiteindelijk is het een echte teamprestatie van fietsers, mensen achter de schermen en natuurlijk onze sponsors.”

Van 10 tot en met 13 september zoekt ook een ander Nederlands ziekenhuis de Dolomieten op om te fietsen en wandelen voor het goede doel. Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk neemt de gelegenheid te baat om geld “bijeen te bewegen” voor het zusterziekenhuis in Ghana. Skipr doet voor het magazine verslag op locatie.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top