ACTUEEL

St Jansdal bedwingt Dolomieten voor goed doel

Rond de 115 medewerkers van Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk hebben op 13 en 14 september wandelend dan wel fietsend in Cortina d’Ampezzo ettelijke Dolomieten-toppen bedwongen. Met de sponsoractie heeft het ziekenhuis ruim zesduizend euro opgehaald voor het St Mary’s Hospital in Ghana.

Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat het ziekenhuis zich op sportieve wijze inzet voor het zusterziekenhuis in Ghana. Op deze manier wil het St Jansdal de relatie met het Ghanese ziekenhuis, waar het al twintig jaar mee verbonden is, verder bestendigen.

Prestatie

Daarnaast hoopt het St Jansdal met een gezamenlijke sportieve prestatie onderlinge verbinding te creëren. “Alle vaste patronen en hiërarchische lijnen vallen weg als je samen een prestatie neerzet”, zegt Anneke Plette, naast hoofd communicatie ook organisator en deelnemer. “Je helpt elkaar om grenzen op te zoeken en waar nodig trek je elkaar er doorheen. Dat heeft een enorm positief effect op de werkvloer.”

Volgens Plette gaven de barre weersomstandigheden met veel regen de prestatie extra cachet. Voor de wandelaars mondde de  eerste dag uit in een ware survival-slag. “Van één van de wandeldeelnemers sprongen de knieën op slot”, vertelt Plette. “De collega’s hebben toen van takken en golfplaat een brancard gemaakt en hun collega naar het hotel gedragen. Dan zorg je echt voor elkaar, zoals ook de slogan van ons ziekenhuis luidt.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top