Vastgoed

Onderzoek naar effect van natuur in ziekenhuis

De VU en bureau Natuurmensen gaan onderzoeken wat het effect is van een groene omgeving op patiënten, werknemers en bezoekers in een ziekenhuis. Eén van de zeven projecten die bekeken worden is de IVN Natuurontdekker, die vooral bedoeld is voor jonge patiëntjes.

Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dát een groene omgeving een positief effect heeft op de gezondheid. Het vermindert pijn, stress en negatieve gevoelens. De VU gaat nu onderzoeken hóe groen in en rond het ziekenhuis daartoe kan bijdragen, zo schrijft IVN in een persbericht. Want het is nog onbekend welke groene interventies werken.

Interventies

De effectiviteit van zeven interventies zullen worden onderzocht in ziekenhuis Tergooi en het Reinier de Graaf ziekenhuis. Een kennisnetwerk van ziekenhuizen en groene partners werkt hieraan mee.

Natuurontdekker

De IVN Natuurontdekker wordt getest in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. De eerste resultaten worden in mei 2016 verwacht. De Natuurontdekker is vooral bedoeld voor jonge patiëntjes. Het is een kast met ontdekcassettes over de natuur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top