HRM

Ambulancebroeders AMC passen protest aan

Ambulancebroeders hebben hun acties bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam aangepast op verzoek van het ziekenhuis. Dat komt doordat het AMC momenteel het enige traumacentrum in de hoofdstad is. Het VUmc is tijdelijk dicht vanwege de recente wateroverlast. Daardoor krijgt het AMC meer patiënten dan gebruikelijk.

In de afgelopen weken keerden de ambulancemedewerkers na elk ziekenvervoer eerst terug naar hun standplaats. Pas daar waren ze beschikbaar voor de volgende rit. Daardoor waren minder ambulances op pad en liep het ziekenvervoer vertraging op, helemaal na de sluiting van het VUmc. "Het AMC ging gaandeweg merken dat ze in de problemen kwamen'', aldus Abvakabo FNV donderdag. De vakbond benadrukt dat spoedritten buiten de actie vielen.

'Uitzonderlijke situatie'

De komende dagen zijn de ambulances meteen beschikbaar om patiënten na behandeling bij neurologie, cardiologie en neonatologie weg te brengen, bijvoorbeeld naar een ander ziekenhuis. Het ritje terug naar de standplaats vervalt dan. "Vanwege de uitzonderlijke situatie heeft het AMC ons verzocht de actie stil te leggen. Dat geeft het AMC de gelegenheid om de extra toevoer van patiënten weg te werken'', aldus de vakbond.

De stiptheidsactie wordt maandagochtend hervat. Het VUmc hoopt namelijk begin volgende week de deuren weer te kunnen openen. Daardoor zou het iets rustiger moeten worden bij het AMC. De ongeveer 375 ambulancemedewerkers in Amsterdam willen een cao met loonsverhoging en meer onregelmatigheidstoeslag. Ook willen ze dat er minder uitzendkrachten worden ingezet. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top