ACTUEEL

UMCG heeft meeste Twitterende medewerkers

Van alle Nederlandse ziekenhuizen heeft het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) de meeste medewerkers die actief zijn op Twitter. Ook veel medewerkers van het Arnhemse Rijnstate en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam zijn actief op Twitter, blijkt uit onderzoek van Buzzcapture.

Buzzcapture, specialist in onder meer monitoring van sociale media, zocht op basis van de inhoud van de Twitterbiografie hoeveel medewerkers actief zijn op Twitter én daarbij vermelden dat zij in het ziekenhuis werkzaam zijn. In totaal geven 1.146 mensen aan werkzaam te zijn in een Nederlands ziekenhuis, de meeste (176) hiervan werken in het UMCG. Iets meer dan de helft van hen plaatste de afgelopen drie maanden tenminste één bericht op dit sociale-media-kanaal. In de top tien van ziekenhuizen met actieve Twitterende medewerkers staan verder VieCuri, het Martini Ziekenhuis, het Slingeland Ziekenhuis, het HagaZiekenhuis, het Deventer Ziekenhuis, het VU medisch centrum en ZorgSaam.

Ziekenhuismedewerkers plaatsen net als iedere Twitteraar nieuwsberichten door. Hierdoor scoren de Twitteraccounts van RTL Nieuws, NOS en Volkskrant goed. Een retweetnetwerk geeft ook inzicht in de belangrijkste nieuwsbronnen op medisch gebied voor medewerkers. Hierin is te zien dat Skipr, NTvG_Actueel en Medischcontact veel geretweette accounts zijn. Ook zijn verbindingen in het netwerk te zien, dit laat zien dat medewerkers elkaar retweeten. Zo ontstaat  bijvoorbeeld rond het Twitter-account van het UMCG een netwerk met Groningse accounts.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top