Finance

Van Rijn trekt geen extra geld uit voor wijkverpleging

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) wil geen geld bijleggen voor wijkverpleging. Hij roept zorgverzekeraars op om in gesprek te gaan met zorginstellingen om de huidige financiële problemen op te lossen en de zorgvernieuwing te realiseren. Dit meldt ActiZ.

Donderdag vond een overleg plaats tussen Van Rijn en betrokken partijen over de wijkverpleging. Daarin zei hij volgens ActiZ
dat hij het op dit moment te vroeg vindt om geld bij te leggen. De staatssecretaris wil daar pas in de behandeling van de voorjaarsnota 2016 uitspraken over doen. Wel zei hij dat alle cliënten verzekerd moeten zijn van kwalitatief goede zorg thuis en dat de generieke (straf)kortingen die zorgverzekeraars de zorgorganisaties opleggen van tafel zijn. Ook riep hij de verzekeraars op "om een open en reëel gesprek te voeren met zorgorganisaties om de huidige financiële problemen op te lossen en de zorgvernieuwing te realiseren".

ActiZ heeft de afgelopen tijd meerdere keren aan de bel getrokken over het feit dat er "absoluut onvoldoende" wijkverpleging wordt ingekocht voor 2015 en 2016. Daardoor staan volgens de belangenbehartiger de benodigde en door iedereen "zeer gewenste vernieuwing" onder druk. ActiZ vindt het "van zeer groot belang" dat de staatssecretaris de zorgverzekeraars aanspoort om snel actie te ondernemen en de vinger aan de pols te houden. "Hij is immers de regisseur van de grote veranderingen in de langdurige zorg en moet daarin zijn verantwoordelijkheid pakken." Haast is geboden, stelt ActiZ, want het water staat veel leden aan de lippen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top