HRM

FNV voert actie bij kantoor Zilveren Kruis Achmea

FNV Zorg & Welzijn voert donderdag actie voor het kantoor van Zilveren Kruis Achmea in Leiden. De zorgverzekeraar is een proef gestart in drie gemeenten waar de zorgaanbieders op wijkniveau moeten inschrijven om hun dienstverlening voor wijkverpleging gegund te krijgen. De vakbond is hier fel tegen gekant.

"Het gevolg is dat er binnen één gemeente verdeeldheid ontstaat over de financiering, keuze en kwaliteit van de zorg”, zegt Cor de Beurs, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. "Wij willen daarom dat deze proef in Utrecht, Ommen-Hardenberg en Zwolle zo snel mogelijk stopt!"

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS heeft vorige week tijdens een debat in de Tweede Kamer, over de problemen in de wijkzorg, laten weten dat hij niet van plan is om hier nu meer geld in te steken. Omdat zorgverzekeraars een zorgplicht hebben, moeten die het volgens Van Rijn zelf regelen.

De FNV vreest dat de proef van Zilveren Kruis Achmea de keuzevrijheid voor cliënten sterk zal beperken. Daarnaast zou de wijk-overstijgende specialistische zorg bij dementie, oncologie en wondverpleging verdwijnen. Goedlopende samenwerkingsverbanden tussen voorzieningen en zorgverleners in de eerste en tweede lijn, zoals gemeenten en welzijnsinstellingen, zullen verdwijnen, aldus de FNV.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top