ACTUEEL

EU pakt gezondheidsverschillen in Europa aan

De Europese Commissie wil de grote verschillen in de gezondheid van inwoners van de EU verkleinen. Hiertoe heeft zij dinsdag een aantal maatregelen aangekondigd. De gemiddelde levensverwachting voor vrouwen in de 27 EU-landen verschilt tot 8 jaar, voor mannen is dat zelfs 14 jaar. Ook binnen landen bestaan grote verschillen.

Kennis vergroten

De commissie wil de kennis vergroten en zorgen voor een betere verzameling van gegevens en monitoring. Volgens de commissie moeten regio's en populaties met een minder goede gemiddelde gezondheid geholpen worden om daar iets aan te doen. Daarom is volgens de commissie meer aandacht nodig voor minder bevoordeelde mensen, bijvoorbeeld bij het verstrekken van diensten op het gebied van gezondheid en de promotie van een gezonde levensstijl. Daarnaast zijn ook verbeteringen in de leef- en werkomstandigheden van belang.

Bevolking beschermen

“Ik wil een Europa zien waar iedereen de mogelijkheid heeft om te genieten van een goede gezondheid, ongeacht waar iemand leeft en zijn sociale of etnische achtergrond,” aldus Europees Commissaris Androulla Vassilou (Volksgezondheid). Zijn collega Vladimir Spidla van Werkgelegenheid en Sociale Zaken voegde daar aan toe dat het “in deze tijd van economische onzekerheid van vitaal belang is dat de EU haar rol speelt bij de bescherming van de gehele bevolking, maar vooral die van de meest kwetsbare.” (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly<<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondachtochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top