ACTUEEL

Green Deal moet zorg verduurzamen

Onder het motto ‘Nederland op weg naar duurzame zorg’ hebben 54 organisaties zich verplicht zinniger en zuiniger om te gaan met energie, water, voedsel en medicijnen. De nieuwe Green Deal moet uiteindelijk leiden tot een systematisch verduurzaamde bedrijfsvoering bij vijftig tot tachtig procent van de zorgaanbieders.

Bij de nieuwe Green Deal zijn vijftien zorgorganisaties betrokken, waaronder Alrijne, Reinier de Graaf Groep, Radboudumc en UMC Utrecht. Naast de zorgorganisaties, hebben diverse partners van MVO Nederland, zoals Eneco, Philips en Strukton, de Green Deal ondertekend.

De Green Deal voor duurzame zorg is een initiatief van Milieu Platform Zorg. Bij de uitvoering van Green Deals ondersteunt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de ministeries Economische Zaken, Infrastructuur en Milieu en Binnenlandse Zaken.

In het kader van de campagne krijgen zorginstellingen steun van de gemeenten en andere betrokken organisaties bij duurzaam inkopen, energiebesparing, efficiënter waterverbruik, het terugdringen van voedselverspilling, afvalverwerking en vervoer van zorgmedewerkers van en naar het werk. Daarnaast worden in het kader van Green Deal  de resultaten van duurzame bedrijfsvoering in de zorg inzichtelijk maken, door bijvoorbeeld toe te werken naar een betrouwbaar en integraal duurzaamheidskeurmerk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top