ACTUEEL

Zeeuwse politiek in verzet tegen sluiting PAAZ ZorgSaam

De gemeenteraad van Hulst maakt zich sterk voor het behoud van vier bedden voor urgente psychiatrische hulp op de psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis (PAAZ) in ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen. Dat meldt de BN/De Stem.

Eerder deed de PvdA-fractie in Terneuzen al een soortgelijke oproep. ZorgSaam maakte in augustus bekend de psychiatrische afdeling van ziekenhuis per 1 januari 2016 te gaan sluiten. Met de sluiting verdwijnen 24 bedden. Voor acute psychische zorg zijn inwoners van Zeeuws-Vlaanderen vanaf volgend jaar aangewezen op de locatie van Emergis in Kloetinge.

De psychiatrische afdeling in ZorgSaam draait jaarlijks enkele tonnen verlies. Het Regionaal geestelijk gezondheidszorgcentrum (Rgc, een maatschap van ZorgSaam en ggz-instelling Emergis) waar de PAAZ een onderdeel van is, heeft bovendien al jaren te maken met financiële tekorten. In 2014 kwam dit 1,8 miljoen euro uit, zo vertelde een woordvoerster eerder dit haar tegen Medisch Contact. De jaren daarvoor was het tekort met circa 2,78 miljoen euro nog groter.

Door vier PAAZ-bedden aan te houden “gooit Zeeuws-Vlaanderen geen oude schoenen weg voor ze nieuwe heeft”, stelt de gemeenteraad van Hulst. Burgemeester Jan-Frans Mulder denkt  dat Emergis in de toekomst 'zorg op maat' kan blijven bieden. Wel deelt hij de “algemene zorg over de psychische zorg”.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top