Finance

Thuiszorg Heerendordt failliet

Thuiszorg Heerendordt uit Klazienaveen is failliet verklaard. De driehonderd medewerkers en de gemeente Emmen zijn hierdoor compleet overvallen.

Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Heerendordt is één van de vier zorgaanbieders die voor de gemeente Emmen thuishulp en dagbesteding levert voor ouderen en andere hulpbehoevende mensen. Honderden cliënten zijn hiervoor afhankelijk van het failliet verklaarde bedrijf. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft de continuering van de zorg "de allerhoogste prioriteit". De gemeente is door het faillissement overvallen, hoewel er eerder signalen waren over financiële problemen. In september zou de Heerendordt de lonen van medewerkers later uitbetalen. Nadat FNV dreigde met een kort geding werden de salaris toch snel uitbetaald.

Het personeel is formeel niet op de hoogte gesteld van het faillissement, volgens de regionale krant. Kantoormedewerkers hebben de collega's van de thuishulp per mail opgeroepen de cliënten niet in de steek te laten. Naar verwachting gaan ze woensdag gewoon aan het werk. Curator Rob Geene hoopt dat hij de medewerkers zo snel mogelijk duidelijkheid kan geven. Vakbondsbestuurder Riek van Kampen van de FNV gaat woensdag in overleg met de curator. Zij noemt het faillissement "heel erg zuur" voor de medewerkers en de cliënten van Heerendordt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top