Finance

Kort geding om lonen definitief geschrapt

Het aangekondigde kort geding van FNV Zorg en Welzijn tegen de Zorggroep Heerendordt in Klazienaveen is definitief van de baan. De zorgaanbieder heeft de salarissen van de medewerkers namelijk alsnog betaald. Dit melden lokale media.

De bond dreigde naar de rechter te stappen omdat de directie van plan was de salarissen van de honderden medewerkers pas in oktober te betalen. Daarop besloot de directie toch eerder over te gaan tot betaling. Donderdag bleek dat iedereen zijn salaris heeft ontvangen en blies de vakbond de gang naar de rechter af.

FNV houdt de ontwikkelingen bij Heerendordt wel in de gaten, meldt RTV Drenthe. "De schrik zit er goed in bij de werknemers. Het is afwachten wat er volgende maand gebeurt. We houden de situatie in de gaten", aldus Van Kampen.

Eerder deze maand kreeg het personeel te horen dat hun loon vanwege een administratieve fout van de directie niet op tijd uitbetaald kon worden. Volgens directeur Jan Staal was de zorggroep te laat met het versturen en innen van facturen. Hij ontkent dat Heerendordt een structureel financieel probleem heeft.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top