HRM

'Mbo-baan in zorgsector wordt schaars'

De kans op een baan in de zorgsector na het afronden van een mbo-opleiding, is voor de komende jaren niet erg groot. Dat schrijven de samenstellers van de Keuzegids MBO 2016 die donderdag wordt gepubliceerd.

De gids meldt voor verschillende mbo-opleidingen een prognose voor de kans op werk in de komende vijf jaar. Vorig jaar werd al gemeld dat de kansen op een baan in de verzorging ‘matig’ was. Nu is de kans ‘slecht’. Voor mbo-verpleging ziet het er nu ook ongunstig uit. De samenstellers verwachten dat er minder vacatures komen door bezuinigingen in de gezondheidszorg. Toch blijft het aantal studenten 'onverminderd groot'.

Wie een technische opleiding volgt, bijvoorbeeld wegenbouw of installatietechniek, heeft juist een betere kans op een baan dan vorig jaar. Dit komt door een aantrekkende economie en een relatief laag aantal studenten in deze sector.

De gids meldt ook welke scholen gemiddeld genomen op verschillende vakgebieden het beste en het zwakste scoren. Dit jaar is de beste score voor het Hoornbeeck College met verschillende locaties in het land. De zwakste beoordeling gaat naar het ROC in Leiden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top