Finance

Certe bezorgd over uitblijven contract Menzis en VGZ

Menzis en VGZ geven geen gehoor aan diverse verzoeken om contractafspraken voor 2016 te maken met Certe, aanbieder van medische diagnostiek en advies. Hierdoor kunnen tienduizenden patiënten en inwoners in Noord-Nederland er niet vanuit gaan dat deze zorg automatisch wordt vergoed, aldus Certe.

Het bedrijf stelt niet te kunnen uitsluiten dat patiënten zelf de nota moeten betalen en maar een deel van de kosten vergoed krijgen van hun eigen zorgverzekeraar. Het nieuwe jaar nadert rap, en alle inwoners uit de regio hebben nog maar twee weken de tijd om hun ziektekostenpolis op te zeggen en voor een andere zorgverzekeraar te kiezen. Certe wijst erop dat er met andere verzekeraars, zoals De Friesland en Achmea, al wel een contract is afgesloten.

"Het is bijzonder dat in een regio waar zoveel inwoners verzekerd zijn bij Menzis, de zorgverzekeraar geen gehoor geeft aan diverse oproepen om te komen tot een afronding van het contract", stelt Harjan van Dam, bestuursvoorzitter van Certe. "Wij willen onze klanten en patiënten graag zekerheid bieden, of het nu gaat om medische diagnostiek of over de vergoeding van de kosten. Want voor de klant of patiënt begint goede zorg bij de juiste diagnostiek. Alleen dan kan de huisarts of specialist snel en doelgericht de behandeling starten."

'Haperende zorginkoop'

Certe spant zich volgens Van Dam in om goede afspraken met zorgverzekeraars te maken en wil voorkomen dat patiënten van de "haperende zorginkoop" de dupe worden. Patiënten die verzekerd zijn bij Menzis en VGZ, moeten straks zelf de rekening betalen en krijgen maar 70 procent vergoed van hun zorgverzekeraar. "Dit naast het eigen risico dat ze al moeten betalen", aldus Van Dam. Menzis wil niet inhoudelijk op de onderhandelingen ingaan, laat de zorgverzekeraar weten aan RTV Drenthe.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Leo J van Oudheusden

21 december 2015

Het is momenteel een tactiek van meerdere zorgverzekeraars. De patiënten raad ik aan om een andere zorgverzekeraar te kiezen. DSW schiedam ONVZ e.d. zijn zeer goede alternatieven met een restitutiepolis. LJ van Oudheusden, kinderarts

Top