ACTUEEL

Slingeland en SKB gaan alsnog fuseren

Het Slingeland Ziekenhuis (SZ) in Doetinchem en Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk gaan een bestuurlijke fusie aan. Beide ziekenhuizen blijven zelfstandig bestaan.

Beide ziekenhuizen verkenden enkele jaren geleden al eens de mogelijkheden van een fusie. Die gesprekken werden in maart 2012 afgebroken. http://www.skipr.nl/actueel/id10306-ziekenhuizen-achterhoek-staken-fusiebesprekingen.html De fusieplannen waren met name in Winterswijk omstreden. Onder de bevolking en in de lokale politiek was veel verzet tegen een samengaan tussen het SKB en het Slingeland, omdat dit mogelijk gepaard zou gaan met een drastische beperking van het behandelaanbod in Winterswijk.

De raden van toezicht van de twee ziekenhuizen hebben nu groen licht gegeven voor de voorgenomen fusie die bestuurders Chrit van Ewijk (SZ) en Bert Kleinlugtenbeld (SKB) de afgelopen maanden hebben voorbereid. "Het continueren van de zorg in de Achterhoek op het hoogst denkbare niveau, dat is onze missie", motiveert Kleinlugtenbeld in TC Tubantia de fusie.  

Volume-eisen

Voor patiënten in de Achterhoek verandert er weinig, aldus de initiatiefnemers. Ook in de toekomst kunnen ze op beide locaties terecht. De bestuurders verwachten dat de ziekenhuizen de ontwikkelingen in de zorg beter kunnen volgen met een grotere organisatie. Ook wordt het makkelijker om aan bepaalde volume-eisen te voldoen die zorgverzekeraars stellen aan het mogen uitvoeren van bepaalde complexe behandelingen. Daarnaast verwachten ze doelmatiger te kunnen werken als bepaalde overkoepelende functies (personeelsbeleid, financiën, communicatie) worden samengevoegd.  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet de voorgenomen fusie nog goedkeuren.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top