Finance

Zorginstelling Marga Klompé ontslaat managers

Zorgcombinatie Marga Klompé gaat het aantal managers terugbrengen. De zorginstelling in de Achterhoek wil op die manier de personeelskosten verlagen. Dit schrijft De Gelderlander.

De zorginstelling voert de reorganisatie het komende jaar door. Hoeveel managers moeten vertrekken, is onduidelijk. Hoeveel managers bij Marga Klompé werken, wil de organisatie niet zeggen. De raad van bestuur komt binnenkort met een voorstel voor de reorganisatie, volgens De Gelderlander.

Het besluit van de zorginstelling is het gevolg van kabinetsbeleid, volgens Thérèse van den Hurk, lid van de raad van bestuur. Doordat het beleid erop gericht is dat steeds meer ouderen langer thuis blijven, ziet Marga Klompé al enkele jaren een daling van inkomsten. Van den Hurk: “We kiezen er voor nu de kosten in overhead terug brengen, zodat het leveren van zorg overeind blijft. Op de werkvloer zullen we in eerste instantie geen banen schrappen."

De stichting Marga Klompé levert aan ouderen uiteenlopende vormen van zorg en diensten. De zorginstelling heeft vestigingen in Aalten, Beltrum, Bredevoort, Groenlo, Laren, Lichtenvoorde, Lochem en Winterswijk.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

20 januari 2016

En dan? De mensen op de werkvloer zelfsturende teams noemen?

Top