ACTUEEL

Bestuurderscarrousel bij Vanboeijen draait door

Dick van Goor is opgestapt als bestuurder bij Vanboeijen vanwege een verschil van mening met de raad van toezicht. Rvt-lid Ben van Kessel treedt aan als interim-bestuurder, Annette Imhof neemt het stokje over op 1 april.

Van Goor zou zes maanden aanblijven als interim-bestuurder, maar vertrekt na nog geen vier maanden al bij de gehandicaptenzorginstelling. Hij zou op 22 januari hebben laten weten "met onmiddelijke ingang" zijn functie neer te willen leggen. De reden is een "niet overbrugbaar gebleken" verschil van mening met de raad van toezicht over de wijze waarop aan de interim-periode invulling wordt gegeven. Wat dit verschil van mening is, wil rvt-lid Janny Vlietstra niet zeggen. Wel zegt ze: "We verwachten dat Annette Imhof de rust kan doen terugkeren."

Dick van Goor trad in oktober 2015 aan als vervanger van bestuurder Gertjan Veening. Die laatste werkte sinds 1 februari 2014 als bestuurder bij Vanboeijen. Zijn vertrek kwam volgens de zorginstelling tot stand "in goed overleg" met de raad van toezicht. "Samen hebben zij vastgesteld dat Gertjan Veening onvoldoende aansluiting heeft binnen de organisatie om zijn taak als bestuurder goed uit te kunnen voeren."

Annette Imhof

Annette Imhof treedt aan als bestuurder op 1 april. Zij is nu nog lid van de raad van bestuur van Aveleijn. Samen met Willem den Hartog vormt Imhof sinds drie jaar het bestuur van de Twentse  zorgaanbieder. Daarvoor was Annette Imhof algemeen directeur-provincie secretaris van de provincie Drenthe.

---

Mag Skipr u iets vragen?
Help ons om u nog beter te bedienen. Doe nu mee aan het Skipr lezersonderzoek. Het duur maar 7 minuten. Uw feedback gaan we inzetten om verbetering en vernieuwing door te voeren. Doe nu mee aan het lezersonderzoek >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top