Vastgoed

Reinier de Graaf sloopt gebouw voor aanleg parkeergarage

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft gaat een nieuwe parkeergarage voor bezoekers bouwen. Om ruimte te maken voor de parkeergarage wordt het voormalige B-gebouw gesloopt. De sloopwerkzaamheden zijn 3 februari 2016 van start gegaan.

Het afval wat bij de sloop overblijft, wordt volgens het ziekenhuis voor 99 procent hergebruikt. "Het afval wordt ter plekke gescheiden in zo’n twintig afvalstromen. Die gaan in de regel rechtstreeks naar afnemers voor hergebruik. Zo wordt het vele beton op ons terrein ‘gekraakt’ en als granulaat afgevoerd voor de wegenbouw of betonindustrie."

Het hergebruik van sloopafval past bij de doelstelling van het ziekenhuis om het meest duurzame ziekenhuis van Nederland te worden. Eerder maakte het ziekenhuis samen met tien andere Delftse organisaties al afspraken met de gemeente Delft om in 2050 energieneutraal te zijn.

Planning

De sloop duurt naar verwachting tot juni 2016. Daarna start de bouw van de parkeergarage. Naast de garage wordt op de plek van B-gebouw het definitieve voorplein ontwikkeld. De sloop van het voormalige H-gebouw staat gepland tussen april en november 2016. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top