Vastgoed

Belgisch zorgvastgoedfonds betreedt Nederlandse markt

Aedifica, een Belgische beursgenoteerde zorgvastgoedinvesteerder, heeft vier acquisities gedaan op de Nederlandse zorgvastgoedmarkt. De vier acquisities, vberspreid over Nederland hebben een totale aanschafwaarde van dertig miljoen euro en worden gehuurd door Domus Magnus. Dit meldt Aedifica.

Twee van de vier acquisities betreffen bestaande panden. In Baarn staat zorgresidentie Holland, waar ruimte is voor 34 bewoners. In Hilversum staat het pand Benvenuta. Hier is ruimte voor tien bewoners. De andere twee aankopen betreffen nog te bouwen panden Molenenk in Deventer en Walgaerde in Hilversum waar respectievelijk veertig en vijftien personen kunnen wonen.

Logische stap

CEO van Aedifica Stefaan Gielens: "Investeren in Nederlands zorgvastgoed is een logische stap voor Aedifica in de ontplooiing van haar investeringsstrategie in Europa. (…) Nederland biedt op dit vlak belangrijke investeringsopportuniteiten. De groei en consolidatie van de particuliere zorgoperatoren is er net begonnen en, zoals in andere Europese landen, zal de rol en het belang van gespecialiseerde zorgvastgoedinvesteerders zowel in de particuliere als in de reguliere zorgsector er ongetwijfeld nog toenemen."

Aedifica heeft met de aankopen in Nederland in totaal nu 161 vastgoedobjecten in bezit met een totale oppervlakte van 522.000 vierkante meter verdeeld over België, Duitsland en nu ook Nederland. De totale waarde van het fonds staat op ruim één miljard euro.

---

Op 11 mei 2016 organiseert het Instituut Voor Vastgoed & Duurzaamheid (IVVD) in samenwerking met Skipr de Zorgvastgoeddag 2016 met als thema ‘Zorgvastgoed in beweging’. Met sprekers als Zorgondernemer Loek Winter, Anneke Nijhoff (Fame Groep), Sebastien Berden (Cofinimmo) en Frank Pörtzgen (Wiegerinck architecten). U kunt hierbij aanwezig zijn. Klik hier voor programma en inschrijven >>>

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top