Finance

Personeel noodlijdend Victas mag niet met pers praten

Het personeel van Victas is opgedragen om niet te praten over de financiële problemen bij de verslavingskliniek. Medewerkers wilden na afloop van een bijeenkomst donderdagochtend geen mededelingen doen, meerdere zeiden tegen RTV Utrecht dat ze opdracht hebben gekregen niet met de pers te praten.

Het Utrechtse Centrum voor Verslavingszorg Victas moet mogelijk uitstel van betaling aanvragen, zo meldt de lokale omroep. De instelling kan de salarissen over maart al niet meer betalen.

Volgens de bronnen van RTV Utrecht ligt de Rabobank dwars bij de onderhandelingen over een eventuele overname van Victas. Gesprekken met Altrecht uit Utrecht en Arkin, een grote GGZ-instelling uit Amsterdam zouden ook al zijn stukgelopen op verzet van de Rabobank.

Een nieuwe overnamekandidaat zou nu een beter bod hebben gedaan dan Arkin, waarmee ook de problemen met de hoge lasten voor het onroerend opgelost zouden worden. Ook de zorgverzekeraars zouden aan deze oplossing willen meewerken. Komt er geen oplossing, dan dreigt Victas toch uitstel van betaling te moeten aanvragen, vaak het voorstation van een faillissement.

Behalve aan de hoge huisvestingskosten, worden de problemen ook geweten aan bestuursvoorzitter Herman Geerdink. Volgens de bronnen van RTV Utrecht heerst er een angstcultuur bij de organisatie en geeft Geerdink geld uit aan dingen die er niet toe doen, zoals de naamsverandering van Centrum Maliebaan naar Victas.

Personeelsbijeenkomst

Victas heeft ruim vierduizend cliënten en 440 man personeel. Volgens RTV Utrecht heerst onder het personeel verwarring. Zzp'ers weten niet of ze nog moeten komen en sommige personeelsleden hebben geen geld meer om naar het werk te komen, aldus de lokale omroep. De werknemers werden donderdag vanaf 10.00 uur bijgepraat over de problemen bij de Utrechtse verslavingsinstelling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top