Vastgoed

Reinier de Graaf claimt 80 miljoen euro van VWS

Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft claimt ruim 80 miljoen euro van VWS. Het wil voor rond de 28 miljoen compensatie voor de kosten die het heeft door afschaffing van het bouwregime. Het andere deel, 51,2 miljoen euro, is compensatie voor kosten vanwege het niet doorgaan van eerdere bouwplannen. Dit meldt een woordvoerster van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Compensatiekosten bouw

In augustus meldde het AD dat het ziekenhuis 51,2 miljoen claimde van VWS. Dit bedrag blijkt aanzienlijk hoger nu daar 28 miljoen euro compensatiekosten bijkomen. Het eerder geclaimde bedrag bestond uit 26,2 miljoen euro kosten voor de voorbereiding van de nieuwbouw. Nu deze is afgeschaft, is daardoor 25 miljoen euro nodig te hebben om de bestaande, sterk verouderde gebouwen te renoveren. Dit zijn nodig zolang de nieuwbouw op het eigen terrein nog niet af is.

Nieuwbouwplannen stopgezet

De nieuwbouwplannen werden afgeblazen toen er onverwacht een kink in de kabel kwam: het rijk wijzigde per 2008 de regels voor financiering van de huisvesting van ziekenhuizen. Daardoor stegen ineens de exploitatiekosten voor het ziekenhuis. Sinds de afschaffing van het bouwregime vergoedt namelijk de overheid de rente en afschrijving van de bouwkosten niet meer.  De nieuwbouwplannen van het Reinier de Graaf ziekenhuis waren nog  gebaseerd op de oude regeling.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top