HRM

Collectief ontslag voor 250 thuishulpen Noordoostpolder

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) heeft bij het UWV de procedure opgestart voor collectief ontslag voor 254 medewerkers die hulp in de huishouding geven aan cliënten in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder.

De stap komt niet als een verrassing. De organisatie kondigde eerder al aan per 31 december 2016 te stoppen met het bieden van hulp in de huishouding. Toch betreurt ZONL het feit de ontslagprocedure in gang te moeten zetten. “We hadden onze medewerkers en cliënten graag warm overgedragen aan een andere aanbieder”, aldus bestuurder Frank Kodden in Flevopost. “Nu dit niet lijkt te gaan gebeuren, kunnen we niet anders dan deze stap nemen.”

 “We hebben zoals afgesproken met andere organisaties gesprekken gevoerd om te kijken of zij de dienst hulp in de huishouding wilden voortzetten en de medewerkers van ZONL wilden overnemen. eze gesprekken hebben vooralsnog helaas geen overnamekandidaat opgeleverd.”

ZONL heeft de afgelopen maanden naar eigen intensief overleg gevoerd met de Centrale Cliëntenraad, Ondernemingraad ZONL en de vakbonden, hetgeen heeft geresulteerd in een positief advies over de verdere afhandeling.

Recent heeft ZONL de getroffen thuishulpen geïnformeerd over de procedure, het tijdspad en ondersteuning vanuit het mobiliteitsbureau. Veel hulpen willen zelfstandig verder of willen via een nieuw samenwerkingsverband (coöperatie) hun diensten aan te bieden.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top