ACTUEEL

ActiZ koopt PwC-benchmark voor 13 miljoen euro

ActiZ en PricewaterhouseCoopers (PwC) ondertekenen komende vrijdag 20 november een overeenkomst voor de ontwikkeling en uitvoering van een benchmarkinstrument voor de verpleging en verzorging. Kosten: 13 miljoen euro. Looptijd: zes jaar. Afgelopen woensdag heeft de algemene ledenvergadering van ActiZ, organisatie van zorgondernemers, hiermee ingestemd.

Behartiging branchebelangen

ActiZ wil de verzamelde benchmarkgegevens inzetten in de belangenbehartiging van de branche. Individuele leden kunnen de eigen prestaties vergelijken met die van andere instellingen. Het idee is dat ze op de vergelijkingen specifieke verbeteracties kunnen baseren.

Gegevens over bedrijfsvoering

PwC ontwikkelt eerst het benchmarkinstrument. Vervolgens verzamelt het bedrijf in de benchmark een breed scala aan kwaliteitsparameters - zoals de Normen Verantwoorde Zorg en CQ Index – en onderzoeksgegevens over medewerkers- en cliëntentevredenheid. Bovendien bundelt PwC in de database reeksen gegevens over de bedrijfsvoering van ActiZ-leden.

Miljoen per jaar uit eigen vermogen

De samenwerking beslaat zes jaar en kost ActiZ dertien miljoen euro. Per jaar komt er één miljoen euro uit het eigen vermogen van de brancheorganisatie. Deelnemende leden moeten daar bovenop een betrekkelijk klein bedrag bijleggen.

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top