ACTUEEL

Toezichthouder Franciscus treed af om geboortezorg

Han Boxma is afgetreden als lid van de raad van toezicht van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Hij is het niet eens met het geboortezorgbeleid en verschilt van mening met de rest van de raad. Daardoor is zijn positie onhoudbaar geworden.

Boxma vindt dat zwangere vrouwen bij een gewone geboorte terecht moeten kunnen in het Schiedamse Franciscus Vlietland, en niet alleen in Rotterdam zoals de organisatie wil. Dit schrijft RTV Rijnmond op haar website. In het najaar gaat het nieuwe beleid in.

Expertisecentrum

Boxma was voorstander van een expertisecentrum voor geboortezorg in Rotterdam, daar kunnen de gecompliceerde bevallingen naar worden doorverwezen. Maar hij vond dat standaardbevallingen in Schiedam toegankelijk moeten blijven. Die discussie verloor hij.

Medici

Boxma, die in 2013 toetrad tot de raad van toezicht, was het enige lid met een medische achtergrond. Hij was chirurg en traumaspecialist in het Maasstad Ziekenhuis. De andere medicus in de raad van toezicht, voorzitter Jan Kleijne, is onlangs opgestapt. Hij verschilde teveel van mening met de rvb over de vorm van besturen. Het ziekenhuis is een procedure gestart om nieuwe toezichthouders te zoeken. 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

V. Sporen

7 juni 2016

Jezusmina, dan heb je een afwijkende mening en dan vinden je collega's dat 'je positie onhoudbaar is geworden'. Monocultuur in de RvT is dodelijk.

Top