Tech

'Keer diabetes om' wint VGZ Zinnige Zorg Award

Zorgidee 'Keer diabetes om' heeft de Zinnige Zorg Award van zorgverzekeraar VGZ gewonnen. Door dit concept van de Stichting Voeding Leeft hebben mensen met diabetes type 2 minder of zelfs geen medicijnen nodig, door hun voeding en levensstijl aan te passen.

Het Nederlandse publiek stemde dit voorjaar op tien zorgideeën die de zorg vooruit helpen én betaalbaar houden. Een vakjury bestaande uit Ab Klink (VGZ), Dianda Veldman (NPCF) en Ben Woldring (Poliswijzer.nl) beoordeelde de drie initiatieven die na de publieksronde als finalist overbleven. Zorgidee 'Keer diabetes om' bleek dinsdag tijdens de finale van de VGZ Zinnige Zorg Awards in Arnhem het meest veelbelovende idee en won daarmee 10.000 euro. Met de prijs kan de winnaar verder werken aan innovatie in de zorg.

Zelfhulprogramma IncoCure, dat vrouwen met ongewild urineverlies helpt met een goede diagnose, sleepte dinsdag een zilveren award en 5.000 euro in de wacht. De bronzen award en 2.500 euro waren voor er de 'Moet-Ik-Naar-De-Dokter'- app. De app beantwoordt vragen van mensen die twijfelen of zij met een klacht wel of niet naar de huisarts moeten.

Met de awards erkent zorgverzekeraar VGZ de inspanning van zorgverleners om te komen tot zinnige zorg. Dit is zorg waarin de patiënt centraal staat, die overbehandeling en verspilling voorkomt en zo bijdraagt aan het betaalbaar houden van zorg. Bijna zesduizend consumenten bepaalden mede de winnaar van de Zinnige Zorg Awards.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top