Vastgoed

Syntrus Achmea realiseert zorgwoningen in Amstelveen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance realiseert een nieuw complex in Amstelveen met 52 intramurale zorgwoningen en 88 appartementen in de vrije sectorhuur. Het complex wordt gebouwd door De Nijs, zorginstelling Brentano huurt de zorgwoningen en nog eens 350 vierkante meter voor zorgondersteunende functies.

De oplevering staat gepland in de zomer van 2017. Het complex wordt gebouwd op de locatie van Klaasje Zevenster. Dit was eigendom van Brentano, dat het vastgoed verkoopt om zich te concentreren op het bieden van zorg. Naast het complex dat Syntrus Achmea RE&F in portefeuille neemt, zijn er ook plannen voor de bouw van vijf woontorens op het terrein met in totaal 150 appartementen met een gemiddelde oppervlakte van 90 m2. De bouw hiervan start naar verwachting pas in de tweede helft van 2017, na de sloop van het oude woonzorgcentrum en aanleuncomplex.

Syntrus Achmea RE&F gaat de 88 zelfstandige, levensloopbestendige woningen verhuren aan 70-plussers (met een lichte tot zware zorgvraag) en aan volwassenen met een zorgvraag bijvoorbeeld vanwege MS. Brentano draagt bewoners aan voor deze woningen en levert desgewenst thuiszorg. De 52 zorgwoningen bestaan uit kleinschalige groepswoningen voor ouderen met dementie. In totaal gaan circa 120 mensen in het nieuwe Klaasje Zevenster wonen.

Zorgvastgoed

Syntrus Achmea RE&F voegt Klaasje Zevenster toe aan het Achmea Dutch Health Care Property Fund, waarin met name pensioenfondsen participeren. Zij hebben een toenemende belangstelling om te beleggen in zorgvastgoed. In een gezamenlijke studie met CBRE concludeerde Syntrus Achmea RE&F dat het beleggingsvolume in zorgvastgoed de afgelopen jaren is verdrievoudigd en de komende jaren verder toeneemt. Met de acquisitie van Klaasje Zevenster zet Syntrus Achmea RE&F naar eigen zeggen "een flinke stap" richting een zorgfonds van een half miljard euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top