ACTUEEL

Tergooi laat media-aandacht na dood tophockeyer onderzoeken

Het Tergooi Ziekenhuis stelt een onafhankelijke commissie in voor onderzoek naar de dood van de 21-jarige tophockeyer Rogier Mooij. De commissie zal in het bijzonder aandacht besteden aan de publiciteit rondom het drama.

De commissie zal uit interne en externe deskundigen bestaan, zo maakt de raad van bestuur van Tergooi bekend in het jaarverslag 2015. Onderzocht worden de verleende zorg, de melding van de calamiteit bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, het zwijgcontract met de moeder van Mooij en de berichtgeving in de media hierover.

Rogier Mooij overleed in het Tergooi nadat hij dertien uur eerder met pijn in zijn borst was binnengekomen. Met zijn moeder werd een schikking getroffen, waarin stond dat zij geen verdere stappen zou ondernemen en niet met de media zou praten.

De inspectie oordeelde al dat de longarts als hoofdbehandelaar ernstig tekort is geschoten. Mooij lag niet aan de hartbewaking, had geen diagnose en werd niet gezien door een specialist. De longarts moet voor de tuchtrechter verschijnen. Justitie doet strafrechtelijk onderzoek. Minister Schippers (gezondheid) onderzoekt of zwijgcontracten verboden kunnen worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top