ACTUEEL

Zorggroep Helmond is failliet

De rechtbank Oost-Brabant heeft Stichting Zorggroep Helmond failliet verklaard op 21 juni. Het faillissement wordt afgehandeld door curator Floris Dix.

Meer details over het faillissement zijn nog niet bekend. Stichting Zorggroep Helmond is niet bereikbaar voor commentaar en de net aangestelde curator is begonnen met een onderzoek naar de situatie bij de zorgaanbieder. Dix moet binnen een maand verslag doen van zijn bevindingen. Hij laat weten dat hij weliswaar berichtgeving heeft gevonden over fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's), maar dat hij "blanco" begint aan de zaak. Hij gaat binnenkort met de bestuurder praten.

Zorggroep Helmond kwam in het nieuws in 2014, vanwege de onthulling van het Eindhovens Dagblad dat de zorgaanbieder veel meer uren declareert dan er aan zorg en begeleiding wordt besteed. Zorgverzekeraar CZ deed vervolgens onderzoek en constateerde dat er sprake was van fraude. CZ wil het onjuist bestede geld terugvorderen. In april van dit jaar riep de zorgverzekeraar voormalige cliënten op om aangifte te doen tegen Zorggroep Helmond.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top