Tech

KNMP ontwikkelt Onco App

De KNMP heeft de app 'Interacties oncologische middelen 2016' ontwikkeld. De applicatie is bedoeld als hulpmiddel voor apothekers en artsen bij de behandeling van patiënten met kanker.

De app is sinds juli beschikbaar en vervangt de app uit 2015. 'Interacties oncologische middelen 2016' is volgens de KNMP een gebruiksvriendelijke app, waarin de gebruiker op het oncologisch middel zoekt. Vervolgens wordt getoond met welke andere geneesmiddelen een oncologisch middel een wisselwerking heeft (interagerende comedicatie). Aan de kleur is de relevantie van de interactie te zien. Bij elke interactie wordt de tekst en de beoordeling getoond.

De oncologie-app kwam tot stand in multidisciplinaire samenwerking met onder meer de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO), stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON) en de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie & Biofarmacie (NVKF&B). De app is te vinden in de AppStore van Apple en in Play Store van Android. Na de installatie en registratie is de app ook offline te gebruiken. Leden van de KNMP beschikken gratis over de app, indien ze zakelijke contributie betalen. Voor overige gebruikers bedragen de kosten 18,50 euro.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Veronica van Nederveen

11 juli 2016

En hoe worden patiënten geïnformeerd?

Top