ACTUEEL

Kraamzorgorganisaties bundelen krachten in coöperatie

Zes Brabantse kraamzorgorganisaties hebben de krachten gebundeld in Coöperatie Kraamzorg Breda. De kraamzorgorganisaties willen zo een volwaardige en gelijkwaardige partner zijn voor het netwerk voor integrale geboortezorg Annature, waarin de verloskundigen, de gynaecologen en het ziekenhuis in Breda samenwerken.

“De plannen voor de coöperatie voorzien onder meer in een geleidelijke harmonisering van de zorg van de samenwerkingspartners”, zegt Janine Kliphuis, secretaris van de Coöperatie Kraamzorg Breda. “Gezamenlijke scholing, met kraamverzorgenden en met verloskundigen, een gedeelde partuspool voor alle thuisbevallingen en vaste kraamzorgteams rondom de verloskundigenpraktijken staan in elk geval hoog op de prioriteitenlijst van de coöperatie. Al met al gaan onze ambities ver, verder dan in menige regio al het geval is. Samen met Bredase geboortezorg professionals willen we deze ambities de komende tijd uitwerken en implementeren.”

De doelstelling van Kraamzorg Breda is om samen met verloskundigen en gynaecologen en andere betrokkenen constructief te bouwen aan goede zorg voor moeder en kind, kleinschalig, veilig en met keuzevrijheid waar dat ertoe doet. De Coöperatie Kraamzorg Breda bestaat uit: Allerzorg Kraamzorg, Careyn Kraamzorg, Kraamcentrum DAT, Kraamzorg Homecare, Dé Provinciale Kraamzorg/Thebe Kraamzorg en Zin Kraamzorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top