ACTUEEL

Petitie van start voor behoud hartzorg in Den Helder

Inwoners uit de kop van Noord-Holland zijn er niet gerust op dat de cardiologische zorg in het ziekenhuis in Den Helder blijft. In een paar dagen tijd hebben zo’n 1200 mensen een petitie ondertekend waarin wordt gepleit voor het behoud van een volwaardige afdeling cardiologie in Den Helder.

Enkele dagen geleden werd bekend dat de Noordwest Ziekenhuisgroep laat onderzoeken of de cardiologische zorg van Den Helder kan verhuizen naar Alkmaar. De Noord-Hollandse Gea Mollema maakte daarop een Facebook-pagina aan en startte een online petitie. "Uitgebreide cardiologische zorg lijkt vanaf september niet langer vanzelfsprekend in Den Helder", aldus de petitietekst. "Onderteken deze petitie en toon bestuurders en cardiologen dat wij ons gezamenlijk hard maken voor volwaardige zorg."

Voorlopig kunnen patiënten terecht bij de cardiologie-afdeling in het voormalige Gemini Ziekenhuis in Den Helder. Het bestuur van de Noordwest Ziekenhuisgroep onderzoekt of de hartzorg geconcentreerd kan worden in Alkmaar. Het is onduidelijk hoe lang het onderzoek gaat duren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top