ACTUEEL

Diabetesactivist Wientjens overleden

Wim Wientjens is overleden op 28 juli. Hij heeft zich zijn leven lang ingezet voor mensen met diabetes en zat onder meer in de besturen van zowel Nederlandse diabetesorganisaties als van een internationale diabetesfederatie.

Wientjens kreeg de diagnose 'diabetes' in 1951 toen hij 13 was. Naast zijn werk bij onderzoeksinstituut TNO, was hij actief in de patiëntenbeweging. Hij was in 1998 bij de oprichting van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) betrokken, waar hij jarenlang bestuurslid zou zijn. Van 1993 tot 2005 was hij voorzitter van de Diabetes Vereniging Nederland (DVN). In de jaren daarna kwam hij via verschillende functies bij de International Diabetes Federation op voor de belangen van mensen met diabetes.

"Wim heeft zowel nationaal als internationaal veel voor de diabeteszorg betekend, schrijft de NDF in een verklaring. “Wij denken met veel dank en respect terug aan zijn niet aflatende en onvermoeibare inzet voor het blijvend verbeteren van de kwaliteit van zorg voor mensen met diabetes.” Hij was erelid van de DVN en in die hoedanigheid met regelmaat aanwezig op algemene ledenvergaderingen, ook bij de laatste op 4 juni. "Mensen met diabetes hadden in hem een gloedvolle en volhardende pleitbezorger", aldus de DVN.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top