ACTUEEL

IGZ geeft Cato in Den Haag aanwijzing

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft zorgaanbieder Cato een aanwijzing gegeven. Cato moet ervoor zorgen dat binnen zes weken de cliëntdossiers in orde zijn. Als dat niet gebeurt, kan de inspectie een last onder dwangsom of last onder bestuursdwang opleggen.

Cato is een organisatie met twee zorgcentra in Den Haag: Carel van den Oever en Bezuidenhout. De aanwijzing geldt voor deze twee locaties. Daarnaast biedt Cato thuiszorg en beschikt de organisatie over een aantal seniorenwoningen in Den Haag.

De inspectie heeft al langere tijd zorgen over de kwaliteit van zorg bij Cato. Cato heeft niet genoeg urgentiebesef en verbeterkracht getoond de afgelopen jaren, vindt de inspectie. De maatregelen die Cato heeft genomen hebben niet geleid tot resultaat.

Tijdens een recent inspectiebezoek in juli 2016 bleek heel wat mis aan met name de cliëntdossiers. In deze dossiers worden de wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen van de cliënten genoteerd. Als de dossiers niet goed worden bijgehouden, kan dat leiden tot risico’s voor de cliëntveiligheid. Bij een inspectiebezoek korte tijd na het bezoek in juli werden opnieuw de cliëntdossiers gecontroleerd. Die bleken nog steeds niet op orde te zijn.

Cato moet de cliëntdossiers binnen zes weken op orde hebben. Verder moet Cato de komende periode verschillende verbetermaatregelen nemen. Medewerkers moeten (bijna-) fouten bijvoorbeeld structureel melden. Ook moet er werk gemaakt worden van de kwaliteit van het personeel en de bezetting.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top