ACTUEEL

Bestuur Laurens is weer op sterkte

Joke van Lonkhuijzen Hoekstra is lid van de raad van bestuur ad interim van Laurens per 5 september. Zij zal samen met de voorzitter, Vincent Maas, de raad van bestuur (rvb) vormen tot 1 mei 2017.

Joke van Lonkhuijzen werkte onder meer als bestuurder bij Cordaan en GGZ InGeest. Ze is lid van de raad van toezicht van het Trimbos-instituut en lid van de raad van commissarissen bij Achmea. Met het aantreden van de tweede bestuurder is de raad van bestuur van Laurens weer op sterkte.

De opgave voor het bestuur is groot, aldus de organisatie in een persverklaring. Laurens zit in financieel zwaar weer en staat onder verscherpt toezicht van de IGZ. De afgelopen maanden werden al diverse maatregelen ingezet om weer een gezond bedrijf te zijn en te blijven. Het doel is om in 2017 het blijvend verbeteren van de zorgkwaliteit te borgen in het dagelijks werk en om Laurens financieel gezond te maken.

IGZ-lijst

Vincent Maas trad als interim rvb-voorzitter aan in juli, nadat zijn voorganger Ids Thepass was opgestapt. Ook directeur bedrijfsvoering en voormalig bestuurder Marc Scholten en directeur thuiszorg Heleen vertrokken bij Laurens. Kort daarvoor bleek dat enkele locaties van Laurens op de IGZ-lijst van slecht presterende verpleeghuizen stonden. De zorgaanbieder is actief in Rotterdam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top