ACTUEEL

Medische studenten dagen HAN voor de rechter

Ruim vijftig studenten van de bacheloropleiding Medische Hulpverlening (BMH) slepen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) voor de rechter. Zij menen dat ze door nalatigheid van de hogeschool flinke studievertraging hebben opgelopen en eisen om die reden 20.000 euro per student per vertraagd studiejaar.

De studenten, die worden bijgestaan door het Landelijk Studenten Rechtsbureau, kregen vrijwel nergens een stageplek omdat ze zich niet konden inschrijven in het zogeheten BIG-register, de databank waarin officieel erkende gezondheidswerkers staan geregistreerd. Dat was het gevolg van nalatigheid van de school. Door het ontbreken van deze registratie, konden ze geen stage lopen en daardoor was het nagenoeg onmogelijk om af te studeren.

Studenten van dezelfde opleiding van de Hogeschool Utrecht hadden hetzelfde probleem. Het rechtsbureau spande namens deze studenten eerder al een rechtszaak aan. De rechter oordeelde begin dit jaar dat de HU aansprakelijk is voor de studievertraging van die studenten. Over de hoogte van de schadevergoeding loopt nog een zaak in hoger beroep.
De bachelor Medische Hulpverlening leidt studenten op tot ambulancehulpverleners, spoedeisendehulpmedewerkers en anesthesiemedewerkers. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top