ACTUEEL

Nieuwe raad van toezicht Daelzicht benoemd

De huidige raad van toezicht (rvt) van Daelzicht draagt haar taken per 1 november over aan een geheel nieuwe raad van toezicht. Antoinette Knoet-Michels zal het voorzitterschap op zich nemen.

Charles Evers treedt aan als rvt-lid op 1 november en Jean-Paul Essers op 3 november. De nieuwe raad beslist in de komende weken over toetreding van nog twee andere leden waarmee de raad van toezicht zal bestaan uit vijf nieuwe leden. Op 17 juni kondigde de rvt van Daelzicht haar vertrek aan. Drie van de vier leden bleven aan om een nieuwe rvt te werven.

De aanleiding voor het opstappen van de rvt was het feit dat de ondernemingsraad in maart van dit jaar het vertrouwen opzegde in de raad van bestuur (rvb). Dit gebeurde omdat de ophef rondom het afgeblazen belevenispark in het Limburgse Heel tot veel onrust leidde binnen Daelzicht. De raad van bestuur trad terug in het belang van de organisatie. Op 13 mei 2016 werd een interim-bestuurder, Nettie Saarloos, aangesteld.

Onderzoek

De nu aftredende rvt besloot in mei bij het vertrek van de rvb om naast het aanstellen van een interim-bestuurder ook een onafhankelijk cultuuronderzoek te laten uitvoeren naar de verwikkelingen bij Daelzicht. Bureau Significant gaat proberen met het onderzoek antwoord te geven op de vraag hoe de organisatie functioneert. Het onderzoek is in juni 2016 gestart en zal begin november definitief zijn afgerond.

De interim-bestuurder heeft opdracht gegeven voor tweede, forensisch onderzoek naar (de correctheid van) procedures, (inkoop)trajecten, transacties en werkwijzen binnen Daelzicht. Is er correct gehandeld binnen bevoegdheden en hadden besluiten genomen mogen worden die genomen zijn? De uitkomsten van dit onderzoek dat door bureau Integis wordt uitgevoerd, worden in december verwacht.

Rvt

De nieuwe voorzitter van de rvt, Antoinette Knoet Michels, was tot 1 mei van dit jaar voorzitter van het college van bestuur van het Regionaal Opleidingencentrum (ROC) Ter AA in Helmond. Daarvoor was zij rector / directeur van meerdere scholengemeenschappen. Zij zat daarnaast in het bestuur of de raad van toezicht van diverse onderwijs-, welzijns- en maatschappelijke instellingen. Momenteel is zij ook toezichthouder bij een grote onderwijsinstelling en een organisatie in de kinderopvang.

Jean-Paul Essers is voorzitter raad van bestuur van Adelante in Hoensbroek. Daarvoor werkte hij acht jaar als senior manager/consultant bij Deloitte. Charles Evers was tot 1 juli van dit jaar lid van de raad van bestuur (CFO) van Stichting Zuyderland Medisch Centrum en Zorg (voorheen Atrium-Orbis) in Heerlen/Sittard. Voordat hij CFO bij Atrium werd, bekleedde hij bestuurlijke financiële functies bij onder andere Unilever, Luchthaven Schiphol en Medisch Centrum Haaglanden.

------------------------------------------------

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top