ACTUEEL

AMC vermindert wachtlijsten met Cardiologiecentrum

Op 1 november is het Cardiologiecentrum AMC geopend, schuin tegenover het ziekenhuis. Het centrum is bedoeld voor het bieden van zorg aan hartpatiënten die niet spoedeisend of complex is. Daardoor kunnen wachttijden in het AMC worden teruggedrongen.

Dit meldt het AMC op haar website. Het Cardiologie Centrum AMC is een samenwerking tussen het AMC Hartcentrum en Cardiologie Centra Nederland (CCN).

Regiofunctie

De aanleiding voor de oprichting is de onvrede over wachtlijsten in het academisch ziekenhuis. Die werden steeds langer. Dat kwam door een botsing in functies. Enerzijds heeft het AMC een regiofunctie voor mensen met hartproblemen, anderzijds biedt het zorg aan patiënten met hartproblemen die speciale expertise vereist. Met de komst van het Cardiologiecentrum worden de wachtlijsten voor mensen uit de regio beduidend minder.

Controle

Het AMC verhuist zorg die niet spoedeisend is naar de overkant, zoals het preventiespreekuur, de screening van familieleden van iemand die aan plotse hartdood overleed en de zorg voor patiënten die voor controle komen na een hartinfarct of een openhartoperatie. De patiënten blijven hun eigen cardioloog zien.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top