Tech

Deventer Ziekenhuis wint ICT-award met MedEye

Het Deventer Ziekenhuis en MedEye hebben dinsdagavond in het Beatrix Theater in Utrecht de Computable Award 2016 gewonnen. Het project voor betere medicatieveiligheid won in de categorie ICT-project van het jaar.

Door de MedEye kunnen zorgverleners de medicijntoediening extra controleren. Het Deventer Ziekenhuis introduceerde eerder dit jaar als eerste ziekenhuis kliniekbreed MedEye. MedEye herkent alle medicatie en stelt de verpleegkundigen in staat om medicatiefouten te herkennen, te stoppen en te voorkomen. Met de oplossing wil het ziekenhuis toe naar foutloze toediening.

De jury bestempelt de MedEye als baanbrekende innovatie in medicatieveiligheid. Bestuursvoorzitter Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis is blij met de erkenning voor de MedEye: "Patiënten moeten erop kunnen rekenen dat ze veilig medicijnen krijgen voorgeschreven en toegediend. De MedEye helpt ons om vermijdbare fouten te voorkomen en is daarmee voor ons van groot belang. We zijn natuurlijk blij met de prijs, maar belangrijker is dat we door deze innovatieve toepassing direct de zorgkwaliteit voor onze patiënten verbeteren."

Het Deventer Ziekenhuis verwerkt jaarlijks zo'n 250 duizend medicatievoorschriften.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top