ACTUEEL

Rivas Beatrixziekenhuis voert AD Top 100 aan

Het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem is door het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot beste ziekenhuis van het land. Het Beatrixziekenhuis scoort goed op veel van de 38 onderdelen waarop de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ziekenhuizen beoordeelt, zo schrijft de krant.

Het Rivas Beatrix scoort goed op twee belangrijke punten, namelijk de zorg voor kwetsbare oudere patiënten en de controle op medicijngebruik. Uit de IGZ-gegevens waarop de Top 100 van het AD is gebaseerd, blijkt dat ongeveer 40 procent van de ziekenhuizen de medicijncontrole nog niet voldoende op orde heeft.

Verder houden vijftien ziekenhuizen zich niet aan de volumenorm voor blaaskankeroperaties. Om voldoende ervaring hiermee op te doen moet een ziekenhuis minimaal twintig operaties per jaar verrichten. Vijftien van de 48 ziekenhuizen met blaaskankerpatiënten haalden die norm in 2015 niet.

Het Rivas Beatrixziekenhuis laat is sinds een paar jaar gestopt met complexe operaties en concentreert zich op basiszorg, met goede kwaliteit als gevolg, aldus het AD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top