ACTUEEL

ETZ Tilburg eindigt onderaan in AD-lijst

De Tilburgse locatie Elisabeth van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) is dit jaar onderaan geëindigd in de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. Het ETZ kreeg een kleine 33 procent van de hoogst haalbare score.

Vorig jaar stond het Brabantse opleidingsziekenhuis en traumacentrum nog op plaats 57. Het Gorinchemse Beatrixziekenhuis Rivas wist met ruim 80 procent van de totale score als eerste te eindigen. Ook vorig jaar scoorde het relatief kleine ziekenhuis met een tweede plaats erg goed.

De lijst is gebaseerd op de scores die ziekenhuizen kunnen halen op onder meer verpleging, opname, ouderen, operaties en patiëntenkeurmerken.

Directeur Jon Schaefer van onderzoeksbureau MediQuest, dat jaarlijks de gegevens voor de top 100 levert, zegt in het AD dat 15 procent van de ziekenhuizen in de top zit. "70 procent doet het meer dan goed genoeg, maar 10 tot 15 procent blijft echt achter. Daar is ook weinig beweging naar verbetering.''

Om deze ziekenhuizen tot verbetering te bewegen, is volgens Schaefer druk nodig van onder meer patiëntenverenigingen, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en verzekeraars. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top