ACTUEEL

Pers meldde disfunctioneren van Twentse neuroloog

Niet het Medisch Spectrum Twente (MST), maar de pers heeft in 2004 de zaak van de disfunctionerende neuroloog Ernst Jansen Steur bij de inspectie aanhangig gemaakt. Het Radio-1-programma Villa VPRO meldde dit afgelopen maandag.

Geruchten

Uit verschillende, nog niet bekende documenten van de inspectie blijkt dat de Telegraaf in maart 2004 de afdeling Voorlichting heeft gebeld naar aanleiding van geruchten over een neuroloog die zou zijn ontslagen vanwege opiumverslaving, meldt Medisch Contact. De afdeling speelde de zaak door naar de regio Oost, die op de hoogte bleek van een eerdere klachtenprocedure tegen de arts in 2001. De inspectie stelde een onderzoek in en sprak onder meer met de betrokken neuroloog en het ziekenhuis. Ze legde de zaak ook geanonimiseerd voor aan het Openbaar Ministerie, dat geen reden zag om de arts te vervolgen. Volgens het radioprogramma had de inspectie zelf echter weinig vertrouwen dat de arts na zijn ontslag niet opnieuw in de fout zou gaan.

Inspectie

De inspectie pluist nu haar archief uit om na te gaan wat er precies is gebeurd. Daarover doet ze vervolgens verslag aan minister Klink, die op zijn beurt de Tweede Kamer zal inlichten. Tot dat moment wil de inspectie niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top