HRM

UniQure schrapt banen in Nederland

Biotechnologiebedrijf UniQure schrapt tientallen banen in Nederland. Dat maakte het voormalige Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) dinsdag bekend.

UniQure, dat een notering heeft aan de aandelenbeurs in New York, verhuist zijn productie grotendeels naar de Verenigde Staten. Bij die reorganisatie verdwijnen in totaal vijftig à zestig banen, waarvan het merendeel in Nederland. Een woordvoerster van het bedrijf kon niet aangeven hoeveel banen er exact in Nederland verdwijnen.

UniQure legt zich in Nederland voortaan toe op onderzoek en ontwikkeling. De werkgelegenheid op dat vlak wordt door de reorganisatie niet geraakt. UniQure biedt momenteel werk aan 175 medewerkers in Amsterdam en 70 in Lexington, in de Amerikaanse staat Massachusetts.

Strategische heroriëntatie

De operatie hangt samen met een strategische heroriëntatie. Daarbij heeft het bedrijf besloten zich vooral te gaan richten op middelen tegen hemofilie B, de ziekte van Huntington en tegen hartfalen. Op dat vlak werkt UniQure samen met de Amerikaanse farmaceut Bristol-Myers Squibb. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top