Tech

Grote computerstoring bij Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei kampt met grote computerproblemen. Woensdag zijn er in ieder geval tot 15.00 uur geen polispreekuren in de locaties Ede, Barneveld en Veenendaal. Ook zijn er enkele geplande operaties afgelast.

Dit meldt het ziekenhuis op 16 november via Twitter. Ziekenhuis Gelderse Vallei communiceert via dit medium omdat ook de website eruit ligt.

Ambulancedienst

Voor de patiënten die op dit moment in het ziekenhuis liggen zijn de noodsystemen ingeschakeld, maar het ziekenhuis neemt geen nieuwe patiënten meer aan totdat de storing is verholpen. Een woordvoerster van de Gelderse Vallei laat weten dat ongeveer 21 mensen die in het ziekenhuis wachtten op een geplande operatie, woensdag niet meer worden geholpen. Ook zijn enkele tientallen afspraken in de polikliniek afgezegd. Spoedpatiënten worden voorlopig verwezen naar andere ziekenhuizen in de regio, en ook de ambulancedienst is verzocht niemand naar Gelderse Vallei te brengen.

De oorzaak van het probleem is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer patiënten weer op de poli’s terechtkunnen. (Skipr/ANP) 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top