ACTUEEL

Beddentekort in ziekenhuizen door uitbraak RS-virus

In Noord-Holland zijn momenteel zoveel kinderen besmet met het RS-virus dat de ziekenhuizen in de provincie overvol zijn, meldt RTV NH. Een deel van de zieke kinderen moet zelfs in andere delen van het land worden opgenomen.

Op het hoogtepunt van de epidemie was het volgens de regionale omroep zo druk op de kinderafdelingen dat er nergens in de provincie nog plek was. Zo moest het Spaarne Gasthuis in Haarlem patiënten doorsturen naar Enschede. Volgens een woordvoerder van de Noordwest Ziekenhuisgroep zijn de ziekenhuizen in Den Helder en Alkmaar "overvol". In Alkmaar zijn meerdere tieners met het RS-virus doorgeschoven naar de volwassenafdeling om plaats te maken voor nog jongere patiëntjes. Ook in Alkmaar en Den Helder zijn er de laatste weken regelmatig kinderen overgeplaatst naar andere ziekenhuizen.

Het RS-virus kan vooral bij kinderen jonger dan twee jaar flink huishouden. Ziekteverschijnselen zijn onder meer ademhalingsproblemen, benauwdheid, diarree en braken. Voor kinderen tot drie maanden kan het virus levensbedreigend zijn. Het kan bij hen op de longen slaan en acute ademhalingsproblemen veroorzaken. Volgens kinderarts Léon Winkel van het Spaarne Gasthuis veroorzaakt het RS-virus dit jaar ernstiger klachten dan in voorgaande jaren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top