ACTUEEL

Medewerker licht zorgverzekeraar op voor 3,5 ton

Een 29-jarige vrouw uit Boxtel is veroordeeld tot 15 maanden cel wegens jarenlange oplichting van de zorgverzekeraar waarvoor ze werkte. Ze wist haar werkgever 350.000 euro aan pgb-geld afhandig te maken.

Het geld maakte ze over naar een rekening die vrienden, een 25-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Boxtel, beschikbaar stelden. Zij zijn veroordeeld tot een werkstraf plus voorwaardelijke celstraf.De vrouw manipuleerde de systemen van de zorgverzekeraar tussen 2009 en 2014, zo is te lezen in de uitspraak van de rechtbank.

Ze bracht niet-bestaande indicaties in in vier dossiers, waarbij zij de persoonsgegevens en bankgegevens van personen uit haar kennissenkring invoerde. Ook heeft ze zelf formulieren ingevuld en geprint of gescand. Ze wist de administratieve controles 5 jaar lang handig te omzeilen door collega’s te misleiden of te manipuleren. Maar uiteindelijk liep ze tegen de lamp.

Terugbetalen

De twee mededaders deelden in de buit. De 25-jarige man opende hiervoor zelfs een nieuwe bankrekening. De 28-jarige vrouw maakte het geld over naar de hoofdverdachte of nam het geld op en gaf het contant aan haar. De drie zullen het geld in maandelijkse termijnen gaan terugbetalen aan de zorgverzekeraar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top