Tech

Extra controle op medicijnen bij het Westfriesgasthuis

Extra controle op medicijnen bij het Westfriesgasthuis

Het Westfriesgasthuis gaat voortaan medicatie verifiëren met het MedEye medicatieveiligheidssysteem. De afdeling Cardiologie gaat er als eerste mee werken.

Volgens ziekenhuisapotheker Tjalling van der Schors heeft het ziekenhuis naar aanleiding van literatuurstudie en interne onderzoeken een plan gemaakt voor verbeteringen van medicatieveiligheid. Na elektronisch voorschrijven stond digitale toedieningsverantwoording van medicatie “hoog op de prioriteitenlijst”. “Dat MedEye de medicatie direct kan verifiëren aan het bed en bovendien een scanmogelijkheid heeft is voor ons een aantrekkelijke combinatie, ook omdat alles meteen vastgelegd wordt in ons EPD.”

MedEye verifieert alle medicatie en stelt verpleegkundigen in staat medicatie automatisch te verifiëren aan het bed. Zo wordt gegarandeerd dat patiënten de juiste medicijnen, in de juiste dosering en op het juiste moment krijgen toegediend. Het medicatieveiligheidssysteem zorgt voor een "aanzienlijke vermindering" van het aantal medicatiefouten en is "veel efficiënter".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top