ACTUEEL

Bestuursvoorzitter GGz Centraal neemt afscheid

Thea Heeren neemt op 1 augustus afscheid als voorzitter van de raad van bestuur van GGz Centraal. Hiermee komt een einde aan een carrière van ruim 37 jaar in de zorg, waarvan de laatste elf jaar als bestuurder bij GGz Centraal.

Een belangrijke reden voor haar vertrek is dat ze meer tijd wil hebben voor haar gezin, dat deels in Australië woont. De raad van toezicht is inmiddels gestart met het zoeken naar een opvolger.

Heeren (1955) startte haar bestuurlijke loopbaan in 2005 bij de toenmalige Symfora Groep, een rechtsvoorganger van GGz Centraal. Als bestuurder maakte ze zich sterk voor opleiding, wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Deze zaken zijn naar haar oordeel onontbeerlijk voor een organisatie als GGz Centraal. Zij pleitte voor 'practice-based evidence': het gebruiken van vragen en ervaringen van medewerkers of van cliënten uit de dagelijkse praktijk als leidraad voor wetenschappelijke onderzoek of voor innovatie.

Ouderenpsychiatrie

In haar eigen wetenschappelijk werk heeft psychiater Heeren nieuwe vormen van zorg kunnen ontwikkelen voor met name de oudere patiënt, met wie zij een bijzondere affiniteit heeft. Zo was ze tot 2007 bijzonder hoogleraar Ouderenpsychiatrie bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daarbij legde zij de nadruk op samenwerking met anderen, delen van verantwoordelijkheid en het bundelen van schaarse middelen. Naast haar bestuurlijke inzet vervulde Heeren een toezichthoudende functie bij het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam en is zij op dit moment toezichthouder bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. thea

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top