Finance

Bijna 9 miljoen euro gaat naar translationeel onderzoek

Tien gezondheidsfondsen, Health~Holland en ZonMw hebben gezamenlijk 22 projecten gehonoreerd. Hiervoor trekken ze circa 8,8 miljoen euro uit.

Translationeel onderzoek vertaalt resultaten uit fundamenteel onderzoek naar eerste toepassing bij de mens. Zonder dit type onderzoek dringen belangrijke medisch-wetenschappelijke vindingen onvoldoende door in de kliniek en op de markt. Translationeel onderzoek draagt bij aan een hogere kwaliteit van preventie en zorg en lagere kosten. De samenwerkende partijen kunnen door het bundelen van de krachten beschikbare middelen voor onderzoek efficiënter inzetten.

Ook samenwerking met het bedrijfsleven wordt middels het ZonMw-programma gestimuleerd. Onderzoeksorganisaties hadden de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen in samenwerking met het bedrijfsleven. Van de 22 gehonoreerde projecten zijn er in totaal zeven met bedrijfsdeelname. Deze projecten worden, medegefinancierd door het uitvoerend bureau van de topsector Life Sciences & Health, Health~Holland.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Gerda Schapers

14 februari 2017

Als patiënt ben ik hier erg blij mee. De samenwerking van verschillende wetenschappers zal wellicht de monomanie waar ik als patiënt tegenaan loop verminderen.

Top