ACTUEEL

KWF wil geen prijs op een mensenleven zetten

KWF Kankerbestrijding wil het hebben over hoe de kosten van geneesmiddelen omlaag kunnen in plaats van een prijs op een mensenleven te zetten. Dit zegt Eveline Scheres, projectleider dure geneesmiddelen.

Eveline Scheres verwijst naar de hoge winstmarges van farmaceuten, terwijl er geen zicht is op de prijsopbouw. Ze pleit voor meer transparantie en een discussie daarover. "We willen graag zien dat de juiste medicijnen voor iedere patiënt toegankelijk zijn", zegt ze.

Daarna kan er gekeken worden naar de kosten aan de zijde van patiënten. Toegankelijkheid betekent niet dat een arts alle medicijnen gaat voorschrijven. KWF Kankerbestrijding vindt dat er een gesprek moet worden gevoerd tussen arts en patiënt over doorbehandelen. "Niet iedereen krijgt het middel maar het moet wel toegankelijk zijn."


---

Op 20 februari 2017 vindt Het Grote Zorgdebat plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het debat wordt georganiseerd door 25 branche- en belangenorganisaties uit de zorg. Skipr is mediapartner en doet voorafgaand, tijdens en na afloop verslag van alles wat er rond het debat plaatsvindt. U kunt zich hier inschrijven om het debat bij te wonen. Alle content die Skipr publiceert rond het debat vindt u hier >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top